Bubblegum Crisis | Death Note | Full Metal Panic! | Full Moon wo Sagashite | Fushigi Yuugi | Ghost Hunt | InuYasha | Kamikaze Kaitou Jeanne | Kaze no Stigma | Kirarin Revolution | Nodame Cantabile | Prétear | Ranma ½ | Sailor Moon | Shugo Chara! | Wedding Peach


Bubblegum Crisis

MegaTokyo 2032. Boomers - robotar designade för att hjälpa mänskligheten med vardagliga sysslor och tyngre arbeten - börjar plötsligt löpa amok. GENOM, företaget som bygger dem, verkar inte bry sig, och AD Police, polisstyrkan speciellt tillsatt för att ta hand om Boomer-attacker, verkar inte lyckas speciellt bra. Det är då Knight Sabers dyker upp; en grupp legosoldater iförda metalldräkter som tar sig an Boomers - och vinner över dem. Det visar sig att Knight Sabers egentligen är fyra kvinnor; Sylia Stingray, Priscilla S. Asagiri, Linna Yamazaki och Nene Romanova. Tillsammans har de svurit att skydda världen från Boomers - och GENOM, som i själva verket är mycket väl medvetna om det som händer...

Åtta OVAs gjordes, som sedan följdes upp med Bubblegum Crash! (tre avsnitt). 10 år senare släpptes en uppföljare, Bubblegum Crisis 2040, som inte var hälften så bra. Dålig karaktärsdesign, dålig handling, alldeles för många avsnitt (26). Tacka vet jag originalet.

Sändes:

25 februari 1987 - 30 november 1991 (Bubblegum Crisis + Crash!)
8 oktober 1998 - 31 mars 1999 (Bubblegum Crisis 2040)

OVA 1 Bubblegum Crisis 1 - 8
OVA 2 Bubblegum Crash! 1 - 3
Säsong 1 Bubblegum Crisis 2040 1 - 26

Bishounen:

Leon McNichol
Bubblegum Crisis

Death Note

Yagami Light är snygg, smart, bäst i sin klass – men fruktansvärt uttråkad. En dag hittar han en s k ”death note” – en anteckningsbok som en Dödsgud tappat – och bestämmer sig för att testa om den fungerar. Han skriver namnet på en man som tagit några skolbarn som gisslan och när mannen efter 40 sekunder dör av en hjärtinfarkt (precis som det står i anteckningsboken) inser Light vilken makt han håller i sin hand. Efter detta börjar han avrätta kriminella över hela världen och ser sig själv som en Gud som skapar det perfekta samhället. Snart är han världskänd som ”Kira” (killer) och delar människorna i två olika läger: de som står på hans sida och de som anser att det han gör är fel. Polisen står hjälplösa och tar därför hjälp av den legendariske detektiven ”L”. Ingen vet vem han är eller hur han ser ut – inte ens vad hans riktiga namn är. Men ”L” ger sig in i leken och en kamp mellan två briljanta intellekt börjar…

Death Note liknar inte någon annan anime och det är ganska ovanligt att jag fastnar för den här typen av serier. Men trots att den är väldigt mörk och dyster är det något med Death Note som gör att man helt enkelt inte kan sluta titta; man måste helt enkelt bara få reda på vad som händer i nästa avsnitt.
OBS! Missa inte de tre live action-filmerna: ”Death Note”, ”Death Note: The Last Name” och ”L: Change the World”. Alla är kanonbra och Matsuyama Kenichi är helt perfekt i rollen som ”L”!

Sändes: 3 oktober 2006 - 26 juni 2007

Säsong 1 Death Note 1 - 37
Live Action-film 1 Death Note
Live Action-film 2 Death Note: The Last Name
Live Action-film 3 L: Change the World

Bishounen:

"L"
Death Note

Full Metal Panic!

17-årige Sagara Sousuke tillhör en superhemlig organisation vid namn MITHRIL. Han har fått i uppdrag att beskydda Chidori Kaname, en helt vanlig tjej som i själva verket har mystiska krafter som hon inte ens själv är medveten om. Uppdraget visar sig vara svårare än Sousuke trott; han måste nämligen bete sig som en helt vanlig högstadieelev, något som inte är helt enkelt för en kille som är uppvuxen med ett vapen i sin hand. Detta leder till många explosiva upptåg tillsammans med Kaname - men inte mindre roliga för det! Lägg dessutom till en del mecha och till och med lite romantik, så har du en av de bästa anime som någonsin gjorts.

Full Metal Panic! har hittills släppts i tre säsonger samt en OVA. Jag säger hittills, för det känns inte helt omöjligt att det kommer att dyka upp mer av serien i framtiden...

Sändes:

8 januari 2002 - 18 juni 2002 (Full Metal Panic!)
25 augusti 2003 - 18 november 2003 (Full Metal Panic! Fumoffu)
13 juli 2005 - 19 oktober 2005 (Full Metal Panic! The Second Raid)

Säsong 1 Full Metal Panic! 1 - 24
Säsong 2 Full Metal Panic! Fumoffu 1 - 12
Säsong 3 Full Metal Panic! The Second Raid 1 - 13
OVA Full Metal Panic! The Second Raid

Bishounen:

Sagara Sousuke, Kurz Weber
Full Metal Panic!

Full Moon wo Sagashite

12-åriga Kouyama Mitsuki älskar att sjunga mer än något annat i världen. När hon var 10 år gammal träffade hon Eichi-kun, en sex år äldre kille som hon förälskade sig i. När Eichi plötsligt måste lämna Japan för att flytta till USA lovar de varandra att de ska träffas igen, och att de tills dess ska arbeta hårt för att deras respektive drömmar ska slå in. Eichi-kun vill bli astronom - och Mitsuki önskar så klart inget hellre än att bli sångerska. Men när hon blir diagnostiserad med en elakartad tumör i halsen faller hennes värld samman, och hennes dröm verkar vara omöjlig att uppfylla. Men så en dag dyker två dödsgudar - s k Shinigami - upp och berättar för Mitsuki att hon endast har ett år kvar att leva. För att uppfylla hennes dröm förvandlar de henne från 12 till 16 år för att hon ska kunna gå på audition. Med sin 16-åriga kropp är Mitsuki dessutom frisk och kan sjunga utan problem. Mitsuki klarar sin audition och inleder därmed en sångkarriär under det mystiska artistnamnet "Full Moon" - allt för att med sina sånger nå ut till Eichi och få träffa honom igen.

Om man älskar musik, romantik, spänning och humor får man absolut inte lov att missa den här serien. Mangan - som dessutom är snäppet bättre - är skriven av Arina Tanemura, samma författarinna som skrev Kamikaze Kaitou Jeanne.

Sändes: 6 april 2002 - 29 mars 2003

Säsong 1 Full Moon wo Sagashite 1 - 52

Bishounen:

Kira Takuto
Full Moon wo Sagashite

Fushigi Yuugi

När Yuuki Miaka och hennes kompis Hongo Yui en dag befinner sig på biblioteket upptäcker Miaka en gammal bok som heter "De fyra gudarnas universum". Innan de båda vet ordet av har de sugits in i boken och hamnat i landet Konan i det gamla Kina. Där attackeras de av banditer men räddas av en kille vid namn Tamahome. När Yui plötsligt försvinner har Miaka inget val utan följer med Tamahome. De båda hamnar i Konans palats och det visar sig snart att Miaka är prästinnan av Suzaku, en av de fyra gudarna. Men innan hon kan bli prästinna måste hon samla ihop sina sju beskyddare, seishi. Tamahome visar sig vara en av dessa, och snart upptäcker Miaka att hennes känslor för honom är mer än bara vänskap. Kommer Tamahome att besvara hennes känslor? Och vad har egentligen hänt med Yui?

En av världens mest kända anime. För dig som gillar romantik, spänning och äventyr - och massor med bishounen! - är detta den ultimata serien. 52 avsnitt gjordes samt tre OVAs.

Sändes: 6 april 1995 - 28 mars 1996

Säsong 1 Fushigi Yuugi 1 - 52
OVA 1 Fushigi Yuugi 1 - 3
OVA 2 Fushigi Yuugi 1 - 6
OVA 3 Fushigi Yuugi Eikoden 1 - 4

Bishounen:

Tasuki, Tamahome, Hotohori
Fushigi Yuugi

Ghost Hunt

Taniyama Mai och hennes vänner älskar att berätta spökhistorier för varandra. En dag dyker det upp en kille som hävdar att han i själva verket är en sorts spökjägare. Hans namn är Shibuya Kazuya, och han är chef över ett företag som undersöker paranormal aktivitet. Kazuya anställer Mai, som snabbt ger honom smeknamnet "Naru" på grund av hans narcissistiska personlighet. Men det dröjer inte länge förrän Mai upptäcker en annan sida av sin chef...

En ganska ny anime som faktiskt kan vara riktigt skrämmande ibland. Den är dessutom väldigt stämningsfylld och jag hoppas att man får se ännu en säsong. Jag har tyvärr inte läst mangan men funderar allvarligt på att införskaffa den :)

Sändes: 3 oktober 2006 - 27 mars 2007

Säsong 1 Ghost Hunt 1 - 25

Bishounen:

Shibuya Kazuya
Ghost Hunt

InuYasha

16-åriga Higurashi Kagome hamnar i feodaltidens Japan efter att ha fallit ner i en gammal brunn. Här träffar hon InuYasha, en halvdemon vars mål är att hitta hela Shikon-juvelen för att kunna bli en riktig demon. InuYasha stal Shikon-juvelen 50 år tidigare från sin flickvän, prästinnan Kikyo, som svurit att beskydda den. I samband med detta skadades hon dödligt och Som straff naglade hon fast InuYasha vid ett träd med en av sina magiska pilar. Det visar sig att Kagome är en reinkarnation av den döda Kikyo, och när hon träffar InuYasha vaknar han till liv igen. Shikon-juvelen är numera splittrad och tillsammans ger de sig ut på en resa genom Japan för att hitta alla skärvorna, och det dröjer inte länge förrän de två fattar tycke för varandra. Men ska InuYasha lyckas med att glömma sin kärlek för Kikyo? Och är hon verkligen död?

InuYasha är ännu en "evighetsserie" skriven av samma författarinna som gjorde Ranma ½, Takahashi Rumiko. Mangan ges fortfarande ut i Japan, och när animen slutade hade den sänts i 167 avsnitt. Dessutom har fyra filmer gjorts.

Sändes: 16 oktober 2000 - 13 september 2004

Säsong 1 InuYasha 1 - 167
Film 1 "Toki wo Koeru Omoi"
Affections Touching Across Time
Film 2 "Kagami no Naka no Mugenjo"
The Castle Beyond the Looking Glass
Film 3 "Tenka Hadou no Ken"
Swords of an Honorable Ruler
Film 4 "Guren no Houraijima"
Fire on the Mystic Island

Bishounen:

Sesshômaru, Kouga
InuYasha

Kamikaze Kaitou Jeanne (Fantomtjuven Jeanne)

Kusakabe Maron ser ut som vilken högstadietjej som helst, men i själva verket är hon en reinkarnation av Jeanne D'Arc. På nätterna ger hon sig ut tillsammans med sin vän, ängeln Fin, och bekämpar demoner som tagit över diverse konstverk. Hennes största rival är hennes bästa vän, Toudaiji Miyako, vars pappa är polischefen som har ansvar för Jeannes infångande. Men en dag dyker en ny rival upp: Kaitou Sinbad, som verkar vara ute efter samma sak som Jeanne... och vem är egentligen den mystiske killen, Nagoya Chiaki, som har flyttat in i lägenheten bredvid Maron?...

Animen är bra men mangan är bättre. Kamikaze Kaitou Jeanne är ett måste om du älskar mahou shoujo-serier. Det finns 44 avsnitt av animen och sju volymer av mangan (på engelska).

Sändes: 13 februari 1999 - 29 januari 2000

Säsong 1 Kamikaze Kaitou Jeanne 1 - 44

Bishounen:

Nagoya Chiaki, Access Time
Kamikaze Kaitou Jeanne

Kaze no Stigma

Kannagi Ayano tillhör en familj som under århundraden har kunnat tämja elden och använda sig av den. Ayano är dotter till ledaren för klanen Kannagi och står med andra ord att ärva den titeln när hennes far dör. Plötsligt en dag dyker hennes kusin upp, Yagami Kazuma, som har varit försvunnen i fyra år. Kazuma är den enda av klanen Kannagi som inte lyckats tämja elden, och efter att ha blivit besegrad av Ayano när de var små förvisade hans far honom från familjen. Under tiden Kazuma varit borta har han skrivit ett kontrakt med Vindguden, som gör att han kan använda sig av vind istället för eld. Det visar sig snart att Kazuma är mycket kraftfull, och när någon plötsligt börjar attackera medlemmar av klanen Kannagi verkar det som om det är Kazuma som är ute efter hämnd. I själva verket är det någon annan som attackerar dem och Ayano tvingas arbeta ihop med Kazuma för att ta reda på vem det är, trots att hon ogillar honom starkt. Men Ayanos hat för Kazuma förändras snart till det motsatta, och hon tvingas ta itu med känslor hon inte är van vid…

Kaze no Stigma är en av de bästa animeserier jag har sett på länge! Den har allt; kärlek, action, humor och så en bishounen förstås (Kazuma). Det känns som en plåga att behöva vänta en hel vecka på ett nytt avsnitt, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju…

Sändes: 11 april 2007 - 20 september 2007

Säsong 1 Kaze no Stigma 1 - 24

Bishounen:

Yagami Kazuma
Kaze no Stigma

Kirarin Revolution  - pågående -

Tsukishima Kirari är en söt och populär 14-årig tjej, vars stora passion är mat. En dag möter hon Seiji, en av de två medlemmarna i den otroligt populära idolgruppen SHIPS, och faller pladask för honom. För att få vara nära Seiji bestämmer sig Kirari för att själv bli en idol. Tillsammans med sin katt Naa-san, som alltid är där för henne och hjälper henne ur svåra situationer, börjar Kirari sin resa mot toppen. Under resans gång lär hon känna Seiji närmre, och även hans partner Hiroto, som hon från början inte kommer speciellt bra överens med. Kirari inser snart att det krävs en hel del hårt arbete, och hon har mycket att lära, inte bara om idolbranschen utan även om kärlek... men är det verkligen Seiji hon vill ha?

Denna evighetsanime håller oväntat hög standard från avsnitt till avsnitt, även om den ibland kan bli lite väl sockersöt, speciellt med tanke på det höga antalet husdjur (katter, hundar, sköldpaddor... you name it!) som deltar i serien. Kvaliteten på avsnitten varierar tyvärr också ganska friskt, och då tänker jag främst på tecknarstilen. Men överlag är det en underhållande serie som faktiskt inte bara riktar sig mot små barn, även om man ibland skulle kunna tro det.

Sändes: 7 april 2006 - ?

Säsong 1 Kirarin Revolution 1 - ?

Bishounen:

Kazama Hiroto
Kirarin Revolution

Nodame Cantabile

Chiaki Shinichi studerar på en känd musikskola i Japan. Han spelar piano men hans högsta dröm är att bli dirigent precis som sin stora idol, Viera-sensei, som han mötte i Wien när han var liten. Alla har höga förväntningar på Shinichi på grund av hans stora talang, och de flesta tror nog att han kommer att åka utomlands och studera när han är färdig med sina studier i Japan. Tyvärr är Shinichi livrädd för att flyga och åka båt, vilket begränsar hans möjligheter att lämna landet. En dag utbryter ett gräl mellan Shinichi och hans pianolärare, som deklarerar att han inte vill ha honom som elev längre. Samma kväll blir han dumpad av sin flickvän, Tagaya Saiko. I samband med detta träffar han Noda Megumi, eller Nodame som hon också kallas. Hon bor granne med Shinichi och faller pladask för honom. Det visar sig att Nodame är mycket duktig på piano, men hon har svårt för att lära sig noter och spelar enbart på gehör. Shinichi tar henne motvilligt under sina vingar och Nodame tar självklart detta som ett kärleksbevis. När sedan den berömde dirigenten Stresemann anländer till skolan börjar det riktiga äventyret för Shinichi och Nodame…

Mangan och animen pågår för fullt i Japan, och under hösten 2006 sändes jdramat på japansk tv (med Tamaki Hiroshi som Chiaki Shinichi!). En superkul serie som garanterat får dig att skratta – och vid vissa tillfällen kanske du till och med fäller en liten tår. Hur som helst är karaktärerna välgjorda och man lever sig verkligen in i Nodames värld.

Sändes: 11 januari 2007 - 28 juni 2007

Säsong 1 Nodame Cantabile 1 - 23
Jdrama Nodame Cantabile 1 - 11
Jdrama special Nodame Cantabile Shinshun Special in Europe

Bishounen:

Chiaki Shinichi, Ryuutarou Mine
Nodame Cantabile

Shin Shirayuki-hime Densetsu Prétear
(Prétear - den Nya Legenden om Snövit)


16-åriga Awayuki Himeno är en helt vanligt tjej vars pappa nyligen gift om sig med en rik änka. Himeno har vissa svårigheter med att passa in i sin nya familj, speciellt med sina nya styvsystrar, Mayune och Mawata. En dag springer hon (bokstavligen!) ihop med en bishounen vid namn Hayate, och därefter förändras hennes liv helt. Hayate och hans vänner, Leafe-riddarna, försöker skydda världen från Mörkrets Drottning - Fenrir - vars mål är att stjäla Leafe från alla levande ting. Och det visar sig att Himeno är Prétear, deras viktigaste vapen i striden mot Fenrir...

En av världens bästa anime! Mangan är också mycket bra (fyra volymer på engelska). Jag älskar hur förhållandet mellan Himeno och Hayate utvecklas under seriens gång. Ännu en suverän mahou shoujo-serie som det (tyvärr) endast finns 13 avsnitt av.

Sändes: 4 april 2001 - 27 juni 2001

Säsong 1 Prétear 1 - 13

Bishounen:

Hayate, Sasame
Prétear

Ranma nibun-no-ichi (Ranma ½)

Saotome Ranma är en 16-årig kille som tillsammans med sin pappa har gett sig ut på en resa för att träna martial arts. De kommer till Jusenkyo, som består av ett otal källor som alla lider av varsin förbannelse, och under träningen trillar både Ranma och Genma (Ranmas pappa) i varsin källa. Detta leder till att varje gång Genma får kallt vatten på sig förvandlas han till en panda, men så fort han häller varmt vatten på sig går han tillbaka till att vara människa. Ranma i sin tur förvandlas till en tjej när han får kallt vatten på sig, något som visar sig vara ganska problematiskt - speciellt när han lite senare presenteras för sin trolovade, Tendo Akane, som visar sig vara en riktig tomboy...

Ranma ½ är en av världens mest kända japanska serier. Den består av hela 36 volymer manga (på engelska) och 161 avsnitt samt tre filmer och 11 OVAs.

Sändes:

15 april 1989 - 16 september 1989 (Ranma ½)
20 oktober 1989 - 25 september 1992 (Ranma ½ Nettohen)

Säsong 1 Ranma ½ 1 - 18
Säsong 2 Ranma ½ Nettohen 19 - 161
OVA 1 "Shampoo Hyouhen! Hanten Houju no Wazawai"
Shampoo's Sudden Switch! The Curse of the Contrary Jewel
OVA 2 "Tendo-ke Scramble Christmas"
Tendo Family Christmas Scramble
OVA 3 "Ranma tai Akane Okaasanno Ajiha Watashiga Mamoru!"
Ranma vs. Akane! I'll Be the One to Inherit Mother's Recipes
OVA 4 "Gakuen ni Fuku Arashi Adult Change! Hinako-sensei"
Stormy Weather Comes to School! Growing Up With Miss Hinako
OVA 5 "Michi wo Tsugu Mono (Part 1)"
The One to Carry On (Part 1)
OVA 6 "Michi wo Tsugu Mono (Part 2)"
The One to Carry On (Part 2)
OVA 7 "Yomigaeru Kioku (Part 1)"
Reawakening Memories (Part 1)
OVA 8 "Yomigaeru Kioku (Part 2)"
Reawakening Memories (Part 2)
OVA 9 "Aa! Noroi no harendou, waga ai wa eien ni"
Oh, Cursed Tunnel of Lost Love! Let My Love Be Forever
OVA 10 "Jaaku no Oni"
The Evil Oni! Hell Hath No Fury Like Kasumi Scorned
OVA 11 "Futari no Akane 'Ranma, Atashi o Mite'"
The Two Akanes - "Ranma, Look At Me!"
Film 1 "Chuugoku Nekonron Daikessen! Okite Yaburi no Gekitou Hen!!"
The Battle of Nekonron, China - A Battle To Defy the Rules
Film 2 "Kessen Tougenkyou! Hanayome wo Torimodose!"
Battle at Togenkyo! Get Back the Brides!
Film 3 "Chou Musabetsu Kessen! Ranma Team vs Densetsu no Houou"
Decisive Battle! Team Ranma vs. The Legendary Phoenix

Bishounen:

Hibiki Ryoga
Ranma ½

Bishoujou Senshi Sailor Moon (Vackra Hjältinnan Sailor Moon)

Tsukino Usagi är en klumpig, gråtmild 14-årig tjej som en dag träffar en magisk katt vid namn Luna. Luna avslöjar att Usagi i själva verket är Sailor Moon, en hjältinna i sjömanskostym vars uppgift är att slåss mot demoner från det Mörka Kungariket och därmed rädda världen från undergång. Under resans gång träffar Usagi fyra Sailor-hjältinnor till, alla tjejer i hennes egen ålder som lever helt vanliga liv. Hon träffar även Chiba Mamoru, en fem år äldre kille som älskar att reta henne för hennes speciella frisyr - men som i själva verket också har en egen hemlighet...

Sailor Moon är en av världens mest kända mahou shoujo-serier. Animen delas upp i fem säsonger och utöver dessa har även tre filmer gjorts samt ett specialavsnitt som fokuserar på Mizuno Ami (Sailor Mercury).

Sändes:

7 mars 1992 - 27 februari 1993 (Sailor Moon)
6 mars 1993 - 12 mars 1994 (Sailor Moon R)
13 mars 1994 - 25 februari 1995 (Sailor Moon S)
4 mars 1995 - 2 mars 1996 (Sailor Moon Super S)
9 mars 1996 - 8 februari 1997 (Sailor Moon Sailor Stars)

Säsong 1 Bishoujo Senshi Sailor Moon (1 - 47)
Säsong 2 Bishoujo Senshi Sailor Moon R (48 - 89)
Säsong 3 Bishoujo Senshi Sailor Moon S (90 - 127)
Säsong 4 Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S (128 - 166)
Säsong 5 Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (167 - 200)
Film 1 Bishoujo Senshi Sailor Moon R the Movie
Film 2 Bishoujo Senshi Sailor Moon S the Movie
Film 3 Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S the Movie
Special Ami-chan no Hatsukoi (Ami-chans första kärlek)

Bishounen:

Chiba Mamoru, Kou Seiya
Sailor Moon

Shugo Chara!  - pågående -

Hinamori Amu är den coolaste tjejen på skolan; det tycker i alla fall hennes skolkamrater. Men egentligen är Amu en blyg tjej med dåligt självförtroende. Hennes "coola" jag är bara en front; Amus högsta önskan är att bara få vara sig själv. Hennes önskan går i uppfyllelse en morgon då hon hittar tre mystiska ägg i sin säng. Ett efter ett spricker äggen och ut kommer "Guardian Characters", och alla tre är de en del av Amus riktiga jag. Det visar sig snart att det är fler än Amu som har Guardian Characters, och en av dem är skolans "prins", Tadase Hotori, som Amu är hopplöst förälskad i. En dag dyker det skumma företaget Easter upp, och innan hon vet ordet av är Amu inblandad i jakten på det mystiska embryot...

Den absolut intressantaste animen under hösten 2007! Typisk mahou shoujo-stil - fast ändå skiljer den sig en hel del från andra serier inom denna genre. Ännu en anime som fick mig att rusa till min bokhandel och beställa mangan - som på många sätt faktiskt är ännu bättre(!). Och det bästa av allt: Efter att nyligen ha avslutat Kaze no Stigma - som jag ÄLSKADE - blir jag ständigt påmind av Kazuma när jag ser Ikuto, allas vår favorit-kattpojke :3

Sändes: 6 oktober 2007 - ?

Säsong 1 Shugo Chara! 1 - ?

Bishounen:

Tsukiyomi Ikuto
Shugo Chara!

Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach
(Legenden om Kärleksängeln, Wedding Peach)


Serien handlar om Hanasaki Momoko, en 14-årig tjej som tillsammans med sina vänner Tanima Yuri och Tamano Hinagiku en dag upptäcker att de är Kärleksänglar; Wedding Peach, Angel Lily och Angel Daisy. Deras uppdrag är att bekämpa demoner som är ute efter att göra alla på Jorden olyckliga. Under sina strider förälskar sig Momoko i Fuuma Yosuke, en av sina klasskamrater, men han visar sig vara någon helt annan än hon trott...

Ännu en mahou shoujo-serie som gick sändes i 51 avsnitt samt fyra OVA. Mangan gavs ut i sex volymer (på engelska). Absolut värd att se (och läsa!).

Sändes: 5 april 1995 - 27 mars 1996

Säsong 1 Wedding Peach 1 - 51
OVA Wedding Peach DX 1 - 4

Bishounen:

Fuuma Yosuke
Wedding Peach
Get Firefox!