Death Note

Yagami Light är snygg, smart, bäst i sin klass – men fruktansvärt uttråkad. En dag hittar han en s k ”death note” – en anteckningsbok som en Dödsgud tappat – och bestämmer sig för att testa om den fungerar. Han skriver namnet på en man som tagit några skolbarn som gisslan och när mannen efter 40 sekunder dör av en hjärtinfarkt (precis som det står i anteckningsboken) inser Light vilken makt han håller i sin hand. Efter detta börjar han avrätta kriminella över hela världen och ser sig själv som en Gud som skapar det perfekta samhället. Snart är han världskänd som ”Kira” (killer) och delar människorna i två olika läger: de som står på hans sida och de som anser att det han gör är fel. Polisen står hjälplösa och tar därför hjälp av den legendariske detektiven ”L”. Ingen vet vem han är eller hur han ser ut – inte ens vad hans riktiga namn är. Men ”L” ger sig in i leken och en kamp mellan två briljanta intellekt börjar…

Death Note liknar inte någon annan anime och det är ganska ovanligt att jag fastnar för den här typen av serier. Men trots att den är väldigt mörk och dyster är det något med Death Note som gör att man helt enkelt inte kan sluta titta; man måste helt enkelt bara få reda på vad som händer i nästa avsnitt.
OBS! Missa inte de tre live action-filmerna: ”Death Note”, ”Death Note: The Last Name” och ”L: Change the World”. Alla är kanonbra och Matsuyama Kenichi är helt perfekt i rollen som ”L”!

Sändes: 3 oktober 2006 - 26 juni 2007

Säsong 1 Death Note 1 - 37
Live Action-film 1 Death Note
Live Action-film 2 Death Note: The Last Name
Live Action-film 3 L: Change the World

Bishounen:

"L"
Death Note
Get Firefox!