2007-08-01
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 1

Ashiya Mizuki är en ung japansk tjej som bor med sina föräldrar i USA. När hon får reda på att hennes stora idol, Sano Izumi, inte tänker fortsätta sin höjdhoppskarriär på grund av en skada, bestämmer hon sig för att flytta tillbaka till Japan och börja på Sanos skola för att på något sätt övertala honom att återuppta karriären. Problemet är att Sanos skola endast tar emot manliga elever, så Ashiya är tvungen att klippa av sig håret och klä sig i killkläder. Dessutom måste hon lära sig att prata som en kille (det heter "ore", inte "watashi"!).

Ashiyas första dag i sin nya klass blir ganska omvälvande. För det första hade killarna väntat sig en blond, blåögd utbytesstundent från USA - så när Ashiya gör entré blir de självklart besvikna. Ashiya får stå ut med både det ena och andra när hennes stora idol plötsligt dyker upp; framför henne står självaste Sano Izumi! Tyvärr visar han sig vara likadan som de andra killarna... eller är han?

Härefter följer vad som knappast kan kallas något annat än en kort introduktion av de viktigaste karaktärerna i serien; sportfånen Nakatsu Shuichi, playboyen Nanba Minami, fjollige Senri Nakao (som för övrigt är kär i Nanba-senpai), spöklike Kayashima Taiki och till slut rektorn på skolan, Tsubaki, och hennes assistant Sawatari. Efter att ha bekantat oss med dessa får man så se Ashiyas första "close encounter" med Sano; han ligger på en bänk och vilar sig, och Ashiya sätter sig på ryggstödet och lutar sig tillbaka - vilket resulterar i att bänken välter och Sano landar ovanpå Ashiya :)

Ashiya introducerar sig själv Första mötet med Sano
Ashiya introducerar sig själv Första mötet med Sano

Snart visar det sig att Ashiya och Sano delar rum, vilket självklart gör Ashiya lycklig. Men det leder också till en hel del pinsamma händelser för Ashiya - speciellt eftersom Sano och de andra killarna inte skäms för att visa sig halvnakna större delen av tiden. Dessutom verkar Sano vara den ende som äger en flaska shampoo i korridoren där de bor - och självklart behöver Nakatsu låna den precis när Ashiya tar en dusch :)

Ashiya visar sig snart vara snabb - till och med snabbare än Nakatsu - och slår hans tid på 50 meter redan på första försöket. Detta ger henne en plats i det årliga maratonloppet, som alla tre korridorerna på skolan tar del i. Alla är ute efter förstapriset - som detta året innebär att alla på den vinnande korridoren får ta ledigt på helgerna i ett helt år - och det får vissa elever att ta till fula knep. Bara ett par minuter innan starten är det någon som trampar på Ashiyas fot med spikskor, vilket får hennes fot att börja blöda ymnigt. Trots detta ställer hon upp i loppet och ser till och med ut att vinna, när hennes fot till slut ger med sig bara några 100 meter innan mållinjen. Sano, som tidigare av misstag hörde några killar från tredje korridoren prata om att de hade sabbat loppet för Ashiya, rusar fram till henne och lyfter upp henne på ryggen. Ashiya får motta publikens applåder trots att hon inte avslutade loppet... men lyckligast är hon nog över bli buren av Sano :)

När Ashiya lite senare vaknar upp i en säng på skolläkarens (Umeda Hokuto) rum är hennes fot lindad. Innan Ashiya hinner lämna rummet konfronteras hon av Umeda, som chockar henne ordentligt genom att fråga henne hur det kommer sig att det är en flicka på en skola endast avsedd för killar?...

Ashiyas lilla missöde... Sano med en skadad Ashiya
Ashiyas lilla missöde... Sano med en skadad Ashiya

Den här serien verkar riktigt lovande, trots att jag bara sett ett avsnitt hittills. Ett karaktärsgalleri som heter duga, med gott om bishounens och en hel del humor; en riktig "feelgood"-serie med andra ord. Den påminner lite om Nodame Cantabile till sättet - dock inte till storyn. Klart är i alla fall att jag kommer att fortsätta följa den igenom alla 12 avsnitten.


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!