2007-08-07
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 2

Avsnitt 2 tar vid där det första avsnittet slutade; Umeda konfronterar Ashiya genom att fråga henne hur det kommer sig att det är en flicka på en skola endast avsedd för killar... men innan Ashiya hinner svara attackeras Umeda av Yuujiro, skolans maskot (en hund), som endast gillar tjejer - och Sano. Ashiya flyr därifrån, livrädd att hennes täckmantel är röjd.

På grund av det som skedde vid skolans maraton utses ingen av de tre korridorerna till vinnare. Det är dags för nästa "gren"; "Mr Osaka-tävlingen". Det är en gemensam tävling mellan killarnas skola och St Blossoms High - en skola avsedd endast för tjejer. Kyogo-san förklarar det hela för Ashiya: i grund och botten är det en tävling för att utnämna den populäraste killen och tjejen på respektive skola - dessa utses då till kung och drottning av tävlingen.

Det är inte bara Ashiya som har problem; Nakatsu konfronterar henne med en önskan om att hon ska bli hans lärling, med tanke på vad som hände i maratonloppet (han tror fortfarande att han är bättre än henne). Men plötsligt måste han ta itu med känslor han inte riktigt förstår; så fort han är i närheten av Ashiya börjar hans hjärta plötsligt slå dubbelt så snabbt. Eftersom han tror att Ashiya är en kille försöker han ignorera sina känslor, men det visar sig snart att de inte är så lätta att kontrollera...

Ashiya har också problem med att hantera sina känslor. Under en middag får hon i uppdrag att leta upp en gammal skylt som ska användas i "Mr Osaka-tävlingen", men eftersom hon inte vet var förrådet är någonstans erbjuder sig Sano att följa med henne. Väl inne i förrådet faller plötsligt Sano till marken, och Ashiya rusar fram till honom. När hon böjer sig över honom tar han tag i Ashiya - och kysser henne. Det visar sig snart att Sano är full; han har ätit för många "nara pickles" (de ligger i en sorts lag som innehåller alkohol). Sano behöver inte så mycket alkohol för att plötsligt förvandlas till ett riktigt "kyssmonster", som de andra killarna kallar honom. Det visar sig att han har kysst de flesta av killarna på korridoren när han varit full :)

Umeda konfronterar Ashiya 'Varför slår mitt hjärta så snabbt?'
Umeda konfronterar Ashiya "Varför slår mitt hjärta så snabbt?"

Det är dags att utse finalisterna i "Mr Osaka-tävlingen", och Sano, Nanba, Kyogo, Nakatsu och Ashiya är alla uttagna. Vinnaren - och alla som ingår i dennes korridor - kommer att få en LCD-tv på sitt rum. Samtidigt får Ashiya reda på att Sano har beslutat sig för att hoppa av skolans friidrottslag. När Ashiya går för att konfrontera Sano angående detta, upptäcker hon att han är mitt uppe i en diskussion med sin värsta rival, Kagurazaka - som anklagar Sano för att vara för feg för att göra ett nytt försök med höjdhoppningen. Ashiya gör sitt bästa för att försvara Sano, men Kagurazaka skrattar bara och ger sig av.

Kort därefter konfronteras Ashiya ännu en gång av Umeda, som kräver att får veta varför Ashiya befinner sig på en skola avsedd endast för killar. Ashiya har inget annat val än att berätta sin historia. Det visar sig att Ashiya har träffat Sano förr; när han var på träningsläger i USA gick Ashiya dit för att besöka honom, men på vägen attackerades hon av några killar. Plötsligt dök Sano upp och räddade henne, men det hela slutade med att killarna gav sig på honom istället. En av dem skar honom i foten med en kniv, och det var den skadan som fick honom att sluta med höjdhoppet. Ashiya har med andra ord kommit till Sanos skola för att få honom att hoppa höjd igen, eftersom det indirekt var hennes fel att han slutade med det. Umeda varnar Ashiya, att om hon kommit dit endast för att "ragga killar" så måste han stänga av henne från skolan. Men han är samtidigt nyfiken på vad hon kan göra för att få Sano att börja hoppa höjd igen, så han låter henne vara... tills vidare. Med tanke på hur nervös Ashiya verkar, lugnar Umeda dessutom henne genom att avslöja att han inte är intresserad av kvinnor... :)

Så är det då äntligen dags för "Mr Osaka-tävlingen"! Det verkar gå bra för Ashiyas korridor, men när det är hennes tur lurar de andra killarna henne att gå in i ett provrum för att byta kläder inför tävlingen. Innan Ashiya vet ordet av har killarna tagit alla hennes kläder, och hon är helt naken. Enligt killarna är detta deras trumfkort för att vinna tävlingen - en naken Ashiya! Men Ashiya har tur - Umeda kommer till undsättning och ger henne nya kläder att ta på sig. Det går ett sus genom publiken när Ashiya gör sin entré - iförd klänning och en peruk! Nakatsu, som bevittnar det hela, får näsblod i ren upphetsning :)

Tävlingen slutar ganska oväntat; Yuujiro (hunden) vinner titeln som kung, medan Ashiya (förstås) vinner titlen som drottning. Det hela slutar med att vinsten (LCD-tv:n) enbart går till Yuujiro. Killarna på Ashiyas korridor har en stor fest på Ashiyas och Sanos rum, och ännu en gång blir Sano full på "nara pickles", och är på väg att åter igen kyssa Ashiya... men stoppas av Nakatsu, som tar emot kyssen istället för Ashiya.

Mitt i natten vaknar Ashiya av att hennes dator erhåller ett mail. När hon går upp för att kolla det visar det sig att det är hennes bror; han är på väg till Japan för att hämta hem henne...

Ashiyas första kyss Ashiyas förvandling!
Ashiyas första kyss Ashiyas förvandling!

Ujujuj, den här serien blir bara bättre och bättre... trots att det bara är andra avsnittet så känns det som om detta kommer att bli en av mina favoritserier någonsin :) Det finns två absoluta höjdpunkter med detta avsnittet: 1) när Sano kysser Ashiya och 2) varje gång Nakatsu försöker förneka sina känslor för Ashiya. Jag ser verkligen fram emot nästa avsnitt, då Ashiyas bror (spelad av Okada Yoshinori från bl a Sexy Voice and Robo) dyker upp...


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!