2007-08-15
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 3

Det stora samtalsämnet på Osaka High för tillfället är att en av tjejerna på St Blossoms High nyligen fått sina underkläder stulna. Under tiden har Ashiya egna problem att oroa sig över; hennes bror (Ashiya Shizuki) är på väg till Japan för att ta med sig henne hem till USA. Ashiya panikköper lite vanliga tjejkläder och går för att möta honom. Allting verkar frid och fröjd tills Shizuki avslöjar för Ashiya att han vet att hon går på en skola enbart för killar. Han beordrar Ashiya att genast sluta på skolan och följa med honom tillbaka till USA. Ashiya blir bestört men försöker att inte visa det, och säger istället att hon måste gå på toaletten. Men när hon inte kommer tillbaka inser Shizuki att hon lurat honom; i själva verket har hon begett sig tillbaka till skolan.

På skolan håller killarna på med att försöka ta reda på vem det är som snott underkläderna av tjejen på St Blossoms High. En av killarna plockar fram en maskin (som ser misstänkt mycket ut som en elektrisk stol!) och hävdar att det är en lögndetektor som han själv byggt. Nakatsu erbjuder sig att testa maskinen. För att den ska fungera korrekt får han bara svara "nej" på frågorna, och om svaret är felaktigt lyser maskinen upp. Första frågan - "Var det du som stal underkläderna?"- klarar Nakatsu galant. Däremot går det inte lika bra med fråga två - "Gillar du män mer än kvinnor?". Nakatsu hävdar bestämt att det är något fel på maskinen när den plötsligt lyser upp som en julgran. Men när Kayashima ställer nästa fråga - "Den du gillar bor på den här korridoren" - hinner Nakatsu inte ens svara förrän maskinen reagerar. Detta får de andra killarna att backa upp mot väggen i ren förskräckelse; de är nu övertygade om att Nakatsu är homosexuell :)

Lögndetektortestet avbryts genom att killarna hör arga röster utifrån, och när de anländer till platsen visar det sig att killarna från korridor 1 har tagit fast en man som uppenbarligen snokade runt på skolgården. De är övertygade att den mystiske mannen är underklädestjuven, men innan de hinner testa lögndetektorn på honom dyker Ashiya upp och förklarar för alla att det är hennes bror. Ashiya drar iväg med honom innan han hinner avslöja att hon är en tjej. Väl inne på hennes och Sanos rum konfronterar Shizuki henne; han vet att hon kom till Japan för Sanos skull. Han tror att Ashiya har förälskat sig i Sano och att det är därför hon har börjat på samma skola som honom. Men Ashiya förklarar att det inte alls har med kärlek att göra; hennes enda önskan är att få se Sano le igen. Hon berättar historien för sin bror om hur Sano blev skadad när han försökte skydda henne. Shizuki försöker förklara för henne att det är killarna som attackerade Sano som är de skyldiga, men Ashiya vägrar att lyssna. Men när Shizuki frågar henne vad hon har åstadkommit hittills och vad det är hon hoppas kunna göra för Sano, tystnar Ashiya. Enligt Shizuki är det för hennes egen skull och inte Sanos som Ashiya försöker få honom att hoppa höjd igen. Han avslutar med att säga att det inte finns något hon kan göra för Sano, men Ashiya svarar att hon vet att hon kan hjälpa honom på något sätt, och hon vägrar lämna skolan förrän Sano återgått till höjdhoppningen. Hon ska få honom att le igen. Vad Ashiya inte vet är att Sano stått utanför dörren hela tiden och hört konversationen som hon haft med sin bror...

Ännu fler stölder har inträffat på St Blossoms High, och några av tjejerna söker hjälp hos killarna på Osaka High. Det visar sig att en av tjejerna är trolovad med ledaren för korridor 1, och han svär att killarna ska ta fast tjuven. Dessutom dyker rektorns assistent, Sawatari, upp och meddelar att korridoren som lyckas med att ta fast tjuven slipper städa i ett helt år. Detta är självklart tillräckligt för att motivera killarna, som genast sätter igång att leta efter underklädestjuven.

Nästa dag konfronteras Ashiya av dr Umeda som önskar veta vad hon tänkte på när hon visade sig i tjejkläder - mitt på ljusan dag - och precis utanför skolan. Ashiya förklarar att hennes bror har dykt upp för att ta med henne tillbaka till USA. Under deras konversation tittar Umeda ut genom fönstret och upptäcker Shizuki på skolgården. Ashiya rusar ut till sin bror, som förklarar att han återvänt för att prata med rektorn så att Ashiya kan sluta på skolan. Umeda, som följt efter Ashiya ut, presenterar sig för Shizuki samtidigt som han tittar honom djupt i ögonen (kom ihåg, Umeda är homosexuell - det är inte Ashiyas bror!). När Umeda erbjuder sig att hjälpa till förklarar Shizuki att han önskar fylla i papperna så att Ashiya officiellt kan sluta på skolan. Umeda är tillmötesgående och lovar ha papperna redo nästa dag. När Shizuki gått därifrån frågar Ashiya varför Umeda gick med på att fylla i papperna, men Umeda förklarar att det hela bara var en lögn.

Nakatsu testar lögndetektorn Ashiya bråkar med sin bror
Nakatsu testar lögndetektorn Ashiya bråkar med sin bror

Sano har under tiden följt sin lillebrors karriär som höjdhoppare i en tidning som Kagurazaka gett honom (uppenbarligen för att retas med Sano). Shin, som han heter, har följt i sin far och brors fotspår (deras pappa är en fd olympisk medaljör), och tydligen går det oförskämt bra för honom just nu. Det dröjer inte länge förrän Ashiya får reda på detta och det får henne att undra över hur det påverkar Sano. Samtidigt konfronteras Sano av Shizuki, som presenterar sig som Ashiyas bror. Han förklarar för Sano att Ashiyas högsta önskan är att se honom hoppa höjd igen, men varnar honom samtidigt att han tänker ta med sig Ashiya tillbaka till USA. Detta ger uppenbarligen Sano en del att fundera över. När Sano återvänder till sitt och Ashiyas rum börjar Ashiya prata med honom om sin bror, och detta triggar något i Sano, som plötsligt talar om för Ashiya hur trött han är på henne och att hon borde lyda sin bror och resa hem med honom till USA. Ashiya blir chockad men lyckas ändå behålla lugnet och förklarar för Sano att hon inte tänker lämna skolan. Detta gör Sano ännu argare och han säger åt henne att försvinna från hans åsyn. Detta är droppen som får bägaren att rinna över och Ashiya lämnar snyftande rummet.

Nästa dag anländer Ashiyas bror för att hämta papperna, men Umeda säger att han glömt bort dem och ber honom komma tillbaka nästa dag. Shizuki blir misstänksam och frågar vad som står på. Umeda beslutar sig för att skrämma honom lite och blåser i hans öra. Shizuki - som är en aaaning homofobisk(!) - ryggar tillbaka, och Umeda tar chansen att förklara för Shizuki vad han anser om att han tvingar Ashiya att återvända hem. Han avslutar med att ge Shizuki en slängkyss, vilket får honom att försvinna snabbt ut genom dörren :)

Ashiya låter sig inte nedslås av Sanos attityd, och är sitt vanliga glada jag i skolan. Men på rasten frågar Nakatsu henne vad som har hänt, så på något vis kan han ändå se på henne att något är fel. Han förklarar att hon alltid kan prata med honom, och Ashiya säger att det gör henne glad. Nakatsu blir nervös och börjar babbla en massa strunt, när han plötsligt upptäcker att Ashiyas huvud vilar på hans axel. Nakatsu stelnar till men det visar sig snart att Ashiya bara har somnat. Trots att han tror att hon är en kille lutar sig Nakatsu fram för att kyssa henne, men de blir avbrutna av Hara Akira (en kvinnlig fotograf som uppenbarligen känner Umeda sedan tidigare). Nakatsu rusar efter henne för att få tag på filmen. På vägen tillbaka till sin korridor hittar han en BH och ett par trosor på golvet, och när han tar i dem känner han sig plötsligt upphetsad, vilket får honom att utstöta ett glädjetjut: "Jag är inte bög!!!" Värre blir det dock när resten av korridoren samt några av tjejerna från St Blossoms High anländer och får se Nakatsu dansandes med BH:n hängandes runt halsen och trosorna på huvudet... :)

Sano möter upp med Ashiyas bror och erkänner till slut sanningen: Sano hade innerst inne känt sig mer och mer pressad att prestera bra resultat i höjdhoppning, så när han blev skadad såg han det som en anledning till att sluta. Han har dåligt samvete eftersom Ashiya känner sig skyldig för det som hände honom, när det egentligen var hans eget beslut att sluta med höjdhoppningen. Sano har äntligen insett hur viktig Ashiya är för honom, och ber Shizuki att hon ska få stanna i Japan.

Efter den lilla incidenten med Nakatsu bestämmer sig killarna att ännu en gång testa lögndetektorn på honom för att se om det verkligen inte är han som är underklädestjuven. Det funkar; Nakatsu frias från anklagelserna. Men på grund av att underkläderna hittades på deras korridor beslutar sig killarna för att undersöka alla rum. Det går bra tills de kommer till Ashiya och Sanos rum; i Ashiyas väska hittar de en BH. Ashiya förnekar att det skulle vara hennes, men de andra vägrar lyssna på henne. Plötsligt kommer Sano till undsättning och säger att han hittat underklädestjuven; det visar sig vara ingen annan än Yuujiro (hunden)!

Nästa dag får Ashiya mail från sin bror där han förklarar att han åkt hem till USA. Dessutom har han skrivit ett meddelande till Sano: "Ta hand om min lillebror". Detta får Ashiya att undra och hon frågar Sano om han träffat hennes bror. Sano erkänner inget men förnekar inget heller. Avsnittet slutar med att stackars Ashiya placeras i lögndetektorstolen och tvingas svara på om BH:n är hennes. Självklart ger maskinen utslag när hon svarar "nej", och sedan följer en rad frågor, den ena värre än den andra ("du gillar genomskinligt mer än spets?"), när Nakatsu plötsligt kommer inrusande med nyheten att de ska stänga ner en av korridorerna på skolan...

Nakatsu faller för frestelsen 'Homo ja nai!'
Nakatsu faller för frestelsen "Homo ja nai!"

Varje gång jag skriver en sammanfattning så blir den av någon anledning längre än förra avsnittets... men det händer så fruktansvärt mycket i den här serien och det känns som om det är viktigt att få med allt. Förhållandet mellan Ashiya och Sano tog definitivt ett kliv framåt i detta avsnittet, även om Sano fortfarande kan vara rätt taskig mot henne ibland. Okada Yoshinori var perfekt i rollen som Ashiyas bror, och det var skönt att få se Sano äntligen erkänna sina känslor för någon utomstående. Men mina två favoritscener var nog ändå 1) när Nakatsu prövar på lögndetektorn och 2) när han gör sin lilla dans med trosorna på huvudet (ore wa homo ja nai!)... :)


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!