2007-08-19
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 4

Korridor 1 ska stängas ner tillfälligt på grund av reparation. Killarna från korridor 1 måste därför dela rum med korridor 2 så länge. Nakatsu ser detta som ett gyllene tillfälle att flytta in med Ashiya, och tigger till sig en plats i rummet av killen från korridor 1 som egentligen skulle bott där. Nakatsu försöker intala sig själv att han flyttar in till Ashiya för att bevisa för sig själv att han inte är homosexuell, men redan ett par minuter efter inflyttningen blir han frestad att ta en dusch tillsammans med Ashiya (för att tänka på miljön och spara vatten, enligt han själv).

Samtidigt gör killarna på Osaka High sig redo för sin årliga gemensamma fest med tjejerna från St Blossoms High. Men endast de 10 populäraste killarna får delta; samma regler gäller för tjejerna. Killarna gör därför sitt yttersta för att få ihop så många röster som möjligt. Ashiya, Nanba, Sano, Nakatsu, Sekime, Tennouji (ledaren för korridor 1) och Himejima (ledaren för korridor 3) är några av de lyckliga vinnarna.

Sanos lillebror, Shin, har väckt Ashiyas intresse och hon frågar Akira (den kvinnliga fotografen) om hon vet något mer om honom. Akira förklarar att han just nu tränar på en närliggande skola, Toukyou High. Ashiya möter upp med Sano för att fråga honom om Shin, och Sano erkänner att han inte träffat honom på länge. Ashiya avslöjar att Shin befinner sig på Toukyou High i ett försök att få Sano att vilja träffa honom, men Sano vägrar.

Sano har plötsligt börjat försvinna ut på kvällarna; när Ashiya frågar svarar han att han varit ute med Yuujiro. Men en kväll upptäcker Ashiya att Yuujiro fortfarande är kvar i sin hundkoja. När Ashiya sedan precis gått och lagt sig kommer Sano in genom dörren, lagom för att upptäcka Nakatsu som försöker smyga upp för trappan till Ashiyas säng. Nakatsu hävdar att det ser ut som om det är mer plats uppe hos Ashiya, men Sano bevisar motsatsen för honom. Ashiya frågar Sano om han varit ute med Yuujiro, och när Sano svarar ja vet hon att han ljuger. Sano släcker ljuset i rummet, men ett par sekunder senare ursäktar han sig och tänder lampan igen... bara för att upptäcka att Nakatsu är halvägs uppe för trappan igen :)

'Jag värnar verkligen om miljön!' Tagen på bar gärning...
"Jag värnar verkligen om miljön!" Tagen på bar gärning...

Nästa morgon ger sig Ashiya iväg (kamoflageklädd!) till Toukyou High. Väl där gömmer hon sig lagom för att se Sano komma gående. Kagurazaka anländer samtidigt och erkänner för Sano att det är han som bjudit in Shin att träna på skolan. När Sano vänder sig om för att gå ropar Kagurazaka på Shin. Sano går honom till mötes, men istället för att hälsa ger Shin honom ett knytnävsslag i magen. Det visar sig att han är arg på Sano för att han plötsligt flyttade hemifrån för att komma undan höjdhoppsträningen. Istället blev Shin tvingad av deras pappa att börja träna höjdhopp. Shin avslutar deras samtal med att anklaga Sano för att vara i så dålig kondition nu att han aldrig skulle kunna vinna de nationella mästerskapen, och sedan går han därifrån. När Sano vänder sig om upptäcker han Ashiya. Hon ber om ursäkt för att hon tvingade honom att träffa sin bror utan att veta hur det låg till mellan dem, men Sano säger att hon inte har något att be om ursäkt för. Han avslöjar också att det var hans pappa som var anledningen att han flyttade hemifrån. Han kunde inte förlåta honom för att han valde att arbeta hela tiden medan Sanos mamma låg för döden. Men han inser också att det inte bara är hans pappa han flyr från - utan även från höjdhoppningen.

Ashiya oroar sig över Sano och rådfrågar både dr Umeda och Nakatsu. Den sistnämnde anser att Sano borde skaffa sig en flickvän för att han ska bli lyckligare, och detta ger Ashiya en idé. Hon lurar med sig Sano till den gemensamma festen med St Blossoms High (vilken Sano inte tänkt gå på överhuvudtaget) i ett försök att få ihop honom med någon av tjejerna. Samtidigt har Nakatsu stora problem med att hålla ögonen borta från Ashiya, och har svårt för att koncentrera sig på Komari-chan, en söt tjej som uppenbarligen är upp över öronen förälskad i honom. Sano får efter ett tag nog av alla närgångna frågor från en av sina många kvinnliga fans. Han grabbar tag i Ashiya och lämnar rummet tillsammans med henne. Väl ute ur rummet konfronterar han henne om varför hon lurade med honom till festen, och Ashiya erkänner att hon gjorde det med förhoppningen att han skulle hitta en flickvän. Sano förstår inte varför han skulle behöva en flickvän, men Ashiya förklarar att hon hoppades på att det skulle göra honom lite gladare. Sano ger henne en irriterad blick och vänder sig om för att gå, men Nakatsu, som följt efter dem, stoppar honom. Han försvarar Ashiya genom att säga att hon gjorde vad hon gjorde eftersom hon bryr sig om Sano. Sano säger några väl valda ord till Nakatsu, som tappar humöret och attackerar Sano. Ashiya lyckas avstyra det hela, men Nakatsu anklagar Sano för att bara bry sig om sig själv och hålla smärtan inne, istället för att låta andra hjälpa honom. Därefter beger sig Nakatsu tillbaka till skolan och Ashiya följer efter honom, medan Sano - som uppenbarligen fått sig en tankeställare - blir stående kvar...

Efter detta börjar Ashiya fundera på att återvända till USA, eftersom hon bara gör saker och ting värre för Sano istället för att hjälpa honom. Men plötsligt kommer Nakatsu inrusande på rummet och skriker åt Ashiya att följa med honom ut. Ashiya gör som han säger, och får sitt livs överraskning! På friidrottsarenan får hon syn på Sano, joggandes runt banan. Hon inser nu att det är därför han varit ute så länge varje kväll; för att träna. Och enligt Nakatsu är det tack vare Ashiyas envishet...

Nästa dag ber Sano Ashiya att följa med honom till Toukyou High. Ashiya förstår inte varför, men gör som han säger. Där möter de upp med Kagurazaka och Shin, Sanos lillebror. Shin frågar om Sano kommit för att be om ursäkt, men Sano svarar att han inte tror att det kommer att vara tillräckligt för att Shin ska fölåta honom. Sedan överraskar han alla - mest av allt Ashiya - genom att säga: "Vi ses på de nationella mästerskapen till hösten"!

Lite senare slår Sano följe med Sekime för att ge sig av till träningsläger över sommaren. Ashiya är överlycklig men tycker ändå att det är tråkigt på skolan utan Sano. Efter hon lagt sig på kvällen smyger ett antal personer in på hennes rum och kidnappar henne...

Sano bråkar med sin lillebror Ashiya upptäcker varför Sano varit ute på kvällarna
Sano bråkar med sin lillebror Ashiya upptäcker varför Sano varit ute på kvällarna

Jag måste erkänna; jag trodde inte att Sano skulle återvända till idrotten redan i fjärde avsnittet, men jag antar att Ashiya har större inverkan på honom än man skulle kunna tro :) Hur som helst var detta ett riktigt mysigt avsnitt, som började deppigt men slutade superlyckligt. Det märks att Sano äntligen börjar värma upp lite och förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän vi får lite kärleksvibbar mellan honom och Ashiya (han vet ju trots allt att hon är en tjej). Men stackars Nakatsu har det inte lätt - nu verkar det dessutom som om han är på väg att inleda ett förhållande med en tjej som han inte har något som helst intresse för... hur ska det hela sluta?


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!