2007-08-28
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 5

Förra avsnittet slutade med att Ashiya blev kidnappad av några mörka gestalter som smög in på hennes rum när hon sov. När hon vaknar befinner sig Ashiya i en bil tillsammans med Nakatsu, Nanba, Kayashima och Nakao. De kidnappade Ashiya för att de allihopa skulle kunna åka till stranden och spendera sommaren där. Till Ashiyas förvåning (och stora förtjusning!) anländer de precis lagom för att bevittna ett fantastiskt fyrverkeri. Plötsligt dyker en kvinna upp som presenterar sig själv som Nanba Io (just det, Nanba-senpais mamma!), och det visar sig att det är hon som äger strandhotellet där de ska spendera sommaren.

Nanba-senpai får sitt livs överraskning när han plötsligt stöter på sin gamla flickvän, Kanako, på stranden. Det hela bevittnas av Ashiya och Nakao, som blir förvånade över att se Nanba så allvarlig. Ashiya beslutar sig att konfrontera Nanba, som förklarar att Kanako även var hans privatlärare när han gick på högstadiet. Nanba erkänner även att han fortfarande har känslor för henne, vilket förstås gör Nakao olycklig.

Nakatsu har sina egna problem; Komari - tjejen han lovade gå ut med i förra avsnittet - SMS:ar honom stup i kvarten, och Nakatsu vet inte vad han ska svara henne. Han bestämmer sig för att ta ett bad för att koppla av. Samtidigt tar Ashiya ett bad i rummet bredvid (tjejernas badrum). Men när hon stiger ur badet och öppnar dörren för att lämna badrummet råkar hon springa på Nanbas mamma, som självklart upptäcker att hon är en tjej. Men det visar sig snart att Ashiya inte behöver förklara sig, eftersom Io redan hört allting från dr Umeda - som är hennes bror(!). Ashiya förklarar att hon vill stanna på skolan tills Sano kan hoppa höjd igen, och Io svarar leende att hon verkligen måste älska honom... men Ashiya förnekar att hon har den sortens känslor för Sano.

Medan Nakatsu fantiserar om hur Ashiya skulle se ut i en bikini, dyker Kagurazaka upp i tron att Sano följt med dem till stranden. Nakatsu avslöjar att Sano gett sig av till träningslägret över sommaren. Detta leder till ett litet meningsutbyte mellan de båda, och slutar med att Kagurazaka föreslår att de ska ha en tävling för att se vilka elever som är snyggast - Toukyos eller Osakas? Ashiya avbryter dem genom att säga att det hela är en dålig idé; de har inte en chans utan Sano. Men Nakatsu har redan bestämt sig och tackar ja till utmaningen.

Nanba möter upp med Kanako, och de pratar minnen från tiden då de var tillsammans. Nanba visar tydligt att han vill att de ska göra ett nytt försök, men då avslöjar Kanako plötsligt att hon ska gifta sig. Nanba chockas svårt - så svårt att han inte ens vill ställa upp i tävlingen mellan Toukyo och Osaka, trots att Nakatsu försöker övertala honom. Till deras räddning kommer istället Tennouji och Himejima, ledarna för skolans andra två korridorer.

BUSTED! Nakatsu fantiserar om Ashiya
BUSTED! Nakatsu fantiserar om Ashiya

Samtidigt som gänget har kul på strandhotellet, är Sano i full gång på sitt träningsläger. Sekime gör sitt bästa för att peppa honom och förklarar att Sano gradvis förändrats sedan Ashiya anlände till skolan... något Sano till viss del håller med om. Men resten av killarna är inte så glada över att se Sano träna igen, och de vägrar välkomna honom tillbaka i laget. Umeda frågar killarna vad det krävs för att Sano ska få joina laget igen. Deras svar är enhetligt - Sano måste klara ett höjdhopp! Sekime försöker avstyra det hela, men Sano har hört vad som sagts och han accepterar utmaningen.

Nästa dag är det dags för tävlingen mellan Toukyo och Osaka. Efter diverse moment är ställningen lika, och Nakatsu och Kagurazaka kommer överens om att det hela ska avgöras genom en "flirttävling" - det lag som får ihop flest tjejer vinner, och förlorarna måste lämna stranden... nakna. Ashiya protesterar högljutt, men Nakatsu går självklart med på det hela :)

Nakao deppar över hela grejen med Nanba-senpai och Kanako, men ställer ändå upp för honom och talar honom tillrätta. Efteråt möter han upp med Ashiya, och de två börjar prata. Nakao avslöjar sina känslor för Nanba och hur lycklig han är över att bara få vara vid hans sida, och att få se honom le... och Ashiya inser att det är precis så hon känner för Sano. Samtidigt, på träningslägret, har Sekime gett upp försöket att övertala Sano att inte hoppa. Han slår numret till strandhotellet och ger Sano luren, med förhoppningen att Ashiya ska kunna tala honom tillrätta. Men Ashiya har tyvärr redan hunnit gå och lägga sig...

Nästa dag är flirttävlingen i full gång, men det går inte så bra för Osaka High. Mitt i alltihopa får Ashiya reda på att Sano ringde och frågade efter henne kvällen innan, och hon ger sig genast av till Sanos träningsläger. Nanba möter ännu en gång upp med Kanako, men den här gången är det för att önska henne lycka till. När han återvänder till stranden är tävlingen precis på att avgöras, och det ledande laget är Toukyo High, som lyckats få ihop hela 10 tjejer. Det är bara Tennouji som från Osaka High lyckats med bedriften att ragga upp någon, och det visar sig vara en gammal gumma! Men plötsligt dyker Nanba upp som en räddande ängel, och med sig har han ett helt harem :)

Ashiya anländer till träningslägret lagom för att se Sano göra sig redo för sitt första hopp... men väl framme vid ribban tvekar han. Samma sak händer vid andra försöket. Ashiya ber till gud att han ska klara tredje och sista försöket, och det gör han... nästan. Ribban svajar och faller till marken, och Sano tror knappt sina ögon. Resten av killarna från laget som bevittnat det hela är på väg att ge sig av, märkbart besvikna, när Sano faller till marken och ber om ett nytt försök. Killarna vill först inte ge med sig, men Sekime lyckas övertala dem. Sano reser sig upp, och får syn på Ashiya på läktaren. De båda tittar på varandra, och Ashiya inser ännu en gång att det var hon som gjorde så att Sanos leende försvann...

Tennouji med sin 'catch of the day' 'Ge mig en chans till...'
Tennouji med sin "catch of the day" "Ge mig en chans till..."

Ett riktigt kul avsnitt, men det var inte förrän i slutet som det egentligen tillförde något till storyn. Ännu en gång så får vi se lite angst mellan Ashiya och Sano, och man börjar ju fråga sig när deras förhållande ska ta nästa steg framåt? Hur som helst var det kul att se lite mer av de andra karaktärerna, speciellt Nanba men även Nakao, som jag inte haft speciellt höga tankar om innan men som faktiskt överraskade mig positivt i detta avsnittet. Och Nakatsu får man ju som bekant aldrig nog av (inte jag i alla fall)... :)


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!