2007-09-03
Hanazakari no Kimitachi e - avsnitt 6

Sommarlovet är slut och våra vänner återvänder till Osaka High. Reparationerna är färdiga så Nakatsu samlar ihop sina grejor för att flytta tillbaka till sitt eget rum, men Ashiya - som fortfarande är ledsen över det här med Sano - ber honom stanna lite längre. Och Nakatsu är förstås inte sen till att tacka ja till inbjudan :)

Under tiden tränar Sano hårt för att lyckas med höjdhoppningen när Kagurazaka plötsligt dyker upp, självsäker som vanligt. Men det visar sig att han i själva verket försöker tala om för Sano vad det är han gör fel; han lyfter inte upp benen lika högt som han gjorde förr. Detta sporrar Sano som pressar sig själv ännu hårdare.

Ashiya brottas med sina känslor för Sano. Nakatsu konfronterar henne och lyckas få ur henne att hon tänker på någon i hennes närhet som hon har starka känslor för. Detta missuppfattas självklart av Nakatsu som tror att det är honom Ashiya tänker på. Men han avbryts i sina funderingar av ett SMS från Komari-chan, som vill träffa honom nästa dag. När Sano sedan dyker upp verkar han lika disträ som Ashiya, och Nakatsu - som misstänker att något hänt mellan de två - försöker få Sano att berätta vad som är fel. Men Sano avslöjar som vanligt inget...

Ashiya gör sitt bästa för att undvika Sano eftersom hon inte vet hur hon ska bete sig i hans närhet. Hon tar sin tillflykt till dr Umedas rum, och förklarar sin situation för honom. Men Umeda förklarar för henne att hon är på rätt väg och att hon inte ska ge upp nu; Sano kämpar verkligen för att återvända till höjdhoppningen igen. Och det tack vare henne :)

På skolan går det rykten om Sakura Committee, ett sorts elevråd som en gång startades av ledarna för de tre korridorerna. Men bara tanken på att Nanba, Tennouji och Himejima skulle arbeta tillsammans får skolans elever att skratta. Så plötsligt kommer en pil inflygande genom fönstret; ett papper som följde med pilen berättar om en skatt som är gömd någonstans på Osaka High. Detta får killarna att glömma allt annat och ge sig iväg på skattjakt :)

Ashiya får sitt livs överraskning när hennes föräldrar plötsligt dyker upp. Ashiyas mamma förklarar att Ashiyas pappa var orolig för henne, och det var därför de begav sig till Japan. De bjuder in henne att spendera natten i deras hotellsvit, och Ashiya ser det som ett strålande tillfälle att undvika Sano och tackar ja. Av en ren händelse stöter de på Nakatsu och Komari-chan, som är ute på en date. Nakatsu gör sitt bästa för att bortförklara det hela, men Ashiya skrattar bara och berömmer Nakatsu lite extra inför Komari-chan innan hon ger sig av med sina föräldrar.

'Stanna lite längre...' Nakatsu spanar på Ashiya och Sano
"Stanna lite längre..." Nakatsu spanar på Ashiya och Sano

När Nakatsu lite senare återvänder till skolan stöter han på Sano, och lyckas äntligen med att få honom att avslöja vad som hänt mellan honom och Ashiya. Sano upplever det som att han har svikit Ashiya; hon anlände till träningslägret för att få se honom hoppa, men Sano misslyckades. Nakatsu hävdar att det inte kan vara den enda anledningen till att Ashiya undviker Sano, men Sano ser inte speciellt övertygad ut. Han svarar att det enda han kan göra just nu är hoppa, och återvänder till träningen.

Under tiden spenderar Ashiya tiden med sina föräldrar. Hennes mamma känner på sig att något är fel och hon konfronterar Ashiya angående detta. Hon frågar Ashiya om det finns någon som hon tycker extra mycket om, vilket först får Ashiya att protestera högljutt... men hennes mamma ger sig inte och tillslut måste Ashiya erkänna att hon inte vet riktigt vad hon känner. Plötsligt ringer hennes mobil; det är Nakatsu som vill att de ska träffas. Men när Ashiya anländer till platsen de bestämt finner hon Sano där istället för Nakatsu. Det visar sig att Nakatsu lurat de båda för att de ska få en chans att prata med varandra. Sano frågar Ashiya varför hon bara försvann utan ett ord, men Ashiya har inget bra svar. Sano frågar henne om hon trodde att han var skadad när han föll ner på knä, och Ashiya har inget annat val än att erkänna. Sano förklarar att han inte började hoppa igen på grund av henne, och att hon har lite väl höga tankar om sig själv. Ashiya blir arg; hon förklarar snabbt att hon var deppig över allt som hänt och att det känns som om det är hennes fel att Sano tvingats genomlida allt det här. Konversationen urartar snabbt och det dröjer inte länge förrän glåporden haglar. Nakatsu, som gömt sig i buskarna med en kikare, förstår inte hur hans geniala plan kunde gå så fel...

När Ashiya samma kväll äter middag med sina föräldrar, föreslår hennes mamma att hon återvänder till USA tillsammans med dem. Ashiya överväger det hela, men hennes pappa avbryter hennes tankegång med att säga: "Jag trodde det var något du var tvungen att göra?" Det var det Ashiya hade sagt till honom när hon lämnade sitt hem i USA. Han menar, att om Ashiya inte gjort det hon kom dit för att göra, bör hon stanna tills det är avklarat. Hårda ord kanske, men Ashiya förstår meningen bakom dem.

På skolan är skattjakten i full gång. Varje korridor har hittat en ledtråd, men ingen av dem kan lista ut vad det betyder. Killarna har inget annat val än att samarbeta, och när de tre ledtrådarna förs samman finner de en fjärde ledtråd, som talar om för dem att skatten finns bakom en tavla. När de lyfter ner tavlan finner de ett kassaskåp, och inne i kassakåpet ligger tre skoluniformer samt ett papper som förklarar att de tre ledarna för korridorerna måste samarbeta... annars kommer skolan inte att ha någon framtid. Det hela är självklart relaterat till Sakura Committee, och tanken verkar vara att Nanba, Tennouji och Himejima ska ta på sig rollerna. Väl iklädda sina nya skoluniformer verkar allt vara frid och fröjd, men det dröjer inte länge förrän de börjar bråka om vem som ska vara ledaren för den nya kommittéen :)

Plötsligt anländer Sekime, och han har stora nyheter; Sano lyckades med höjdhoppet! Dessutom har han blivit accepterad av de andra medlemmarna som välkomnat honom tillbaka i laget. Ashiya tror inte sina öron och rusar ut på skolgården där hon möter upp med Sano. Hon anklagar Sano för att inte ha sagt något om hoppet, men frågar honom i nästa andetag om det verkligen är sant att han lyckades? Sano svarar nonchalant att det inte räknas, men Ashiya ger sig inte. Hon frågar ännu en gång varför han inte sade något i förväg; vill han verkligen inte att hon ska se honom hoppa? Sano svarar att det vill han... men inte förrän det är dags för tävling. Det var inte det svaret Ashiya hade väntat sig; hon ser ut som om hon ska börja gråta och Sano frågar förvånat vad som är fel? Ashiya svarar snyftande att hon just nu är så lycklig, och Sano kan inte låta bli; han tar henne i sin famn och håller henne hårt... och det är då Ashiya inser det; hon har förälskat sig i Sano. Samtidigt anländer Nakatsu (good timing!), som får sitt livs chock när han upptäcker de båda...

Sakura Committee Ashiya får sitt livs chock
Sakura Committee Ashiya får sitt livs chock

Det känns som om det verkligen börjar bli allvar mellan Sano och Ashiya nu; Sano verkar ha svårt för att förneka sina känslor, och Ashiya har ju äntligen insett hur hon känner för Sano. Stackars Nakatsu blir alltid lämnad utanför av sin bästa vän och kvinnan (eller som han tror: mannen) han älskar! Trots att jag håller på Sano x Ashiya kan jag inte låta bli att tycka synd om Nakatsu; han är helt klart min favoritkaraktär i serien. Trist bara att han fått rollen som "comic relief" så att säga... den rollen får aldrig tjejen :P


För mer info om Hanazaki no Kimitachi e, klicka här.
Get Firefox!