2007-06-27
Sexy Voice and Robo - voice 10

Maki och Yocchan dyker oväntat upp hemma hos Nikos familj med 200 miljoner yen och en önskan om att få adoptera Niko! För att göra situationen ännu värre visar det sig att Nikos familj har en hel del skulder, och trots att de lovar Niko att de aldrig skulle adoptera bort henne verkar de väldigt intresserade av pengarna, som Maki "råkade" glömma kvar i lägenheten. Detta får Niko att fundera över den makt som pengar har över folk, och hur de flesta verkar tycka att "om de bara hade mer pengar så skulle de vara lyckligare".

Nästa dag upptäcker Niko plötsligt att något konstigt håller på att hända omkring henne: när hon och hennes kompis är på väg hem blir de attackerade av några äldre killar, men innan de vet ordet av har någon "tagit hand" om dem. När de lite senare står i kö till ett populärt café blir de insläppta långt innan de som står före dem i kön - och dessutom bjudna på tårta!

Robo försöker skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för en middag när han plötsligt blir kidnappad av några skumma män. Innan han vet ordet av befinner han sig hemma hos Shinoda Kone, en känd mangatecknare som nyligen spenderat en stor del av sin förmögenhet på att öppna ett jättelikt akvarium, något som varit hans dröm sedan han var liten. Det hela slutar med att Robo, som är ganska duktig på att rita och som ju dessutom är en otaku, börjar hjälpa Kone med hans arbete. Det är i samband med detta som Kone avslöjar att det är han som har skyddat Niko: tydligen har han nyligen besökt en spådam som talat om för honom att när han dör kommer han att återfödas som Nikos barn, Sachiko. Han ser det därför som sin uppgift att se efter henne tills hon träffar en man som hon kan gifta sig - och få barn - med.

Mitt i allt detta visar det sig dessutom att någon är ute efter att förstöra Kones akvarium, och Niko och Robo beger sig dit för att bevaka stället. Det dröjer inte länge förrän personen i fråga dyker upp. Till sin förskräckelse upptäcker Kone, som också anlänt, att det är hans fru, Youko...

Nikos familj är lite väl glada för pengarna... Robo no DAI chock!
Nikos familj är lite väl glada för pengarna... Robo no DAI chock!

Ännu ett typiskt avsnitt för den här serien, med Nikos egna tankar och funderingar som bas. Själva handlingen var kanske inget speciellt, men det är karaktärerna som gör den här serien. Jag älskar slutet när Yocchan och Kasumi kommer gående tillsammans arm i arm, och de stöter på Niko och Robo. Robos min är obetalbar :)


Klicka här för att hitta mer information om Sexy Voice and Robo.
Get Firefox!