2007-06-10
Kaze no Stigma - avsnitt 9

Ayano lyckas övertala Kazuma att bjuda henne på middag, men hennes lycka blir kortvarig när Kazuma plötsligt lämnar henne mitt under måltiden. Anledningen är Tiana, den lilla älvan från förra avsnittet. Hon behöver Kazumas hjälp att få tillbaka sin klans skatt som blivit stulen. Kazuma går med på att hjälpa henne - för en rejäl summa pengar, förstås.

Under tiden har Ren, Kazumas lillebror, träffat en ny kompis. Hennes namn är Ayumi-chan och hennes liv verkar vara i fara. Hon och Ren attackeras av män från Tsuwabuki-klanen, vars element är jord vilket de använder som vapen (precis som Kannagi använder sig av elden). Männen försöker kidnappa Ayumi, men tack vare Ren lyckas de fly. Men han kan ändå inte låta bli att undra vem den mystiska flickan är - och varför Tsuwabuki påstår att hon tillhör dem?

Samtidigt anländer Tiana och Kazuma till Tsuwabuki-klanens hus för att ta tillbaka skatten som blivit stulen från älvorna. Men när Kazuma använder sina vindkrafter för att lokalisera skatten visar det sig att den inte finns där! Däremot får de reda på att klanen håller på med de sista förberedelserna inför en ritual som sker vart 30:e år. Ritualen går ut på att blidka Mount Fuji för att förhindra vulkanen från att få ett utbrott, och det verkar som om de behöver älvornas skatt för att ritualen ska fungera...

Ren och Ayumi-chan Tiana söker hjälp hos Kazuma
Ren och Ayumi-chan Tiana söker hjälp hos Kazuma

Det här avsnittet fokuserar mer på Ren, och trots att jag inte varit så förtjust i honom innan (förmodligen tack vare hans "goody-two-shoes"-karaktär) måste jag säga att han har vuxit lite i mina ögon efter det här avsnittet. Här får han chansen att visa att även han kan lattja med eldkrafter, och att det inte bara är Kazuma som kan spela hjälte.
Just det, det visade ju sig att jag hade fel när jag trodde att det förra avsnittet inte förde handlingen framåt... älvan Tiana hade ju faktiskt en större roll att spela.
Sen är det ju också kul att se Kazuma flippa ut och bli så där härligt elak :)
Med andra ord ett bra avsnitt. Enda nackdelen är att det var alldeles för lite Kazuma x Ayano för min smak.


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!