2007-06-17
Kaze no Stigma - avsnitt 10

Ren och Ayumi-chan har tagit sin tillflykt till havet, eftersom Ayumi önskar se det med egna ögon och skapa sig ett "alldeles eget minne", som hon så mystiskt uttrycker det. Snart får Ren förklaringen; Ayumi är en klon av Mayumi, klanen Tsuwabukis yngsta medlem. Ayumi skapades enbart för att offras under Taisai, ritualen för att blidka Mount Fuji. Trots Rens tappra försök att skydda henne återvänder Ayumi till slut frivilligt till Tsuwabuki och de för henne tillbaka till huset vid Mount Fujis fot. Där väntar Kureha, Mayumis äldre syster, och det visar sig att hon har en egen plan - en plan som involverar Mayumi.

När Mayumi plötsligt försvinner spårlöst, kräver Yuuji, Mayumis trogne medhjälpare, att få veta vad som hänt henne. Kureha tar med honom till ett rum där Mayumi väntar, inkapslad i sten. Det visar sig att eftersom Ayumi rymde kunde Kureha inte slutföra förberedelserna inför Taisai, vilket innebär att Ayumi inte har vad som behövs för att blidka Mount Fuji. För att inte ritualen ska misslyckas måste Mayumi därför låna ut sina krafter till Ayumi, och först då kommer Ayumi att kunna offras. Men om ritualen avbryts kommer Mayumis liv att vara i fara - vilket får Yuuji att svära att han ska beskydda Mayumi till varje pris. Kureha ser här sin chans att utnyttja Yuujis lojalitet för att göra sig av med Kazuma, som hotat med att dyka upp och förstöra Taisai...

Ren to the rescue! Mayumi med sin klon, Ayumi-chan
Ren to the rescue! Mayumi med sin klon, Ayumi-chan

Ett ganska trist avsnitt, i alla fall första halvan av det som bara handlar om Ren och Ayumi. Ayano är inte med mer än ett par minuter, och Kazuma spenderar större delen av avsnittet med att sitta utanför Tsuwabukis hus och prata med Tiana. Slutet var däremot spännande och jag ser redan fram emot nästa avsnitt - och räkna med att Kazuma kommer att kicka :)


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!