2007-07-13
Kaze no Stigma - avsnitt 12

Medan Ayano tar sig an Kureha passar Kazuma på att rädda Mayumi genom att splittra kristallen hon är fången i. Det visar sig dock att kristallen var den bärande stommen i grottan de befinner sig i, och tillsammans med Ren och Ayumi-chan flyr Kazuma den kollapsande grottan med Mayumis livlösa kropp i famnen. Efteråt finner de Iwao-sama, klanen Tsuwabukis ledare, som förvandlats till sten av Kureha. Med sina sista krafter förklarar han situationen för dem; Kureha föddes - precis som Kazuma - utan krafter, vilket innebar att klanen stötte ut henne. På grund av detta önskade hon att hon var mycket mer kraftfull än Tsuwabukis, och det var därför hon sökte Zenons krafter (demonen från Mount Fuji). Men vad Kureha inte vet, är att hon redan när hon föddes fick en del av Zenons krafter. Det var detta som gjorde att hon inte utvecklades som en Chijutsushi (användare av jordens krafter). Med andra ord kontrollerades hennes liv av Zenon; allt hon önskade var mer krafter, men i själva verket ledde hennes agerande bara närmre till befriandet av Zenon.

Det visar sig snart att Zenon befann sig under grottan som kollapsade när Kazuma splittrade kristallen, och detta leder till att demonen vaknar. Det visar sig att Zenon är en gigantisk sköldpadda (eller är det en Stegosaurus?). Kureha faller ihop och det visar sig att Zenon har tagit tillbaka krafterna som han gav henne när hon föddes, vilket innebär att demonens återupplivande är komplett. Kazuma, Ayano och Ren attackerar Zenon, men till ingen nytta; ett kraftfält skyddar demonen från dem.

Under tiden har Kureha vaknat till liv igen, och hon har nu återfått sina krafter som en Chijutsushi. Ursinnig attackerar hon Zenon, men demonen är alldeles för kraftfull och dödar henne snabbt. Ayumi-chan, som bevittnar det hela, inser det meningslösa i deras kämpande och bestämmer sig för att använda sina egna krafter för att hjälpa dem, med risk för sitt eget liv. Zenons kraftfält försvinner och Kazuma (nu med sina contractor-krafter), Ayano och Ren attackerar demonen på nytt, och tillsammans lyckas de förgöra Zenon. Men till vilket pris? Ayumi-chan har kollapsat och det visar sig att hon har använt alldeles för mycket av sina krafter. Eftersom hon är en klon klarar inte hennes kropp påfrestningen. Ayano anklagar Kazuma för att inte ha stoppat Ayumi trots att han visste vad som skulle hända... vilket får Kazuma att be om ursäkt för att han inte är stark nog. Ayano inser sitt misstag och säger förlåt till Kazuma för att hon lät det gå ut över honom. Kazuma svarar att de måste bli starkare så att de nästa gång kan skydda alla, och lägger armen om Ayano...

Ren tar farväl av sin Ayumi-chan, vars kropp sakta men säkert försvinner. Hon förklarar för Ren att hon inte ångrar något och att hon är glad att hon träffade honom. Hennes sista önskan är att se Rens leende... vilket han lyckas med, trots att tårarna rinner ner för hans kinder. Slutligen erkänner Ren sin kärlek för henne, vilket får Ayumi-chan att le, och innan hon försvinner helt viskar hon i hans öra: "Jag älskar dig också, Ren!".

Kazuma ber om ursäkt för att han inte är stark nog Ren tar farväl av Ayumi-chan
Kazuma ber om ursäkt för att han inte är stark nog Ren tar farväl av Ayumi-chan

Så var det då äntligen slut på det här kapitlet som i princip bara handlat om Ren. För min del tycker jag bara att det är skönt, för även om jag gillar Ren bättre nu än vad jag gjorde innan så blir det alldeles för mycket med hela fyra Ren-avsnitt. Men nu verkar det som om vi återgår till Kazuma x Ayano :)

Jag gillade i och för sig slutet på kapitlet... avsnitt 12 var helt klart det bästa av de fyra avsnitten. Kazuma visade en lite mjukare sida när han bad om ursäkt för att han inte kunde rädda alla... och Ayanos dåliga samvete när hon insåg vad hon anklagat honom för gick inte att missta. En av de bättre Kazuma x Ayano-scenerna.


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!