2007-07-25
Kaze no Stigma - avsnitt 14

Under en lektion i skolan missar Ayano en fråga eftersom hon sitter och dagdrömmer. På lunchen konfronterar Yukari och Nanase henne genom att fråga Ayano om hon och Kazuma ska ut på ännu en date. Ayano förnekar allt och påstår att Kazuma "bara" ska bjuda henne på middag på en dyr, fin restaurang eftersom det var hon som fick göra grovjobbet under deras senaste uppdrag tillsammans. "Med andra ord, en date", konstaterar Yukari - vilket får Ayano att förneka det ännu mer...!

På kvällen anländer Ayano till restaurangen iförd en vacker, rosa klänning (första gången hittills i serien som hon inte har sin skoluniform på sig!). Där väntar Kazuma på henne, iförd kostym, och när Ayano får syn på honom rodnar hon våldsamt över hur snygg han är. Kazuma räcker henne sin arm vilken hon tar (om än tveksamt), och tillsammans går de in på restaurangen.

Medan Ayano hugger in på maten häller Kazuma upp vin till sig själv (han är ju 22 år, medan Ayano bara är 16). Ayano sneglar på honom, ständigt rodnande, men när Kazuma upptäcker det och ler mot henne låtsas hon som inget. Middagen avbryts abrubt av några män med vapen, som är ute efter gästernas pengar. Innan Kazuma och Ayano hinner stoppa dem flyger en eldslåga genom rummet och träffar en av männens vapen, som smälter. Den här gången är Ayano oskyldig; Kazuma upptäcker en drake på andra sidan rummet och inser att det är en form av andligt monster som vissa magiker använder sig av. Gästerna och rånarna flyr fältet medan draken attackerar dem, men Kazuma och Ayano sitter kvar vid sitt bord. Plötsligt hörs en röst som befaller draken att sluta med sin attack. Rösten visar sig tillhöra en blond, utländsk flicka i Ayanos ålder. Hennes namn är Katherine McDonald, och hon tillhör en amerikansk familj som precis som klanen Kannagi är kända Enjutsushi (användare av elden). Den enda skillnaden är att McDonald's främst använder sig av andliga monster när de strider. Det visar sig att Katherine är ute efter titeln som den främsta Enjutsushin samt Enraiha (Ayanos svärd) - vilket hon begär att Ayano lämnar över utan strid. Katherines kaxighet får Ayano att tända och det dröjer inte länge förrän glåporden flyger mellan de två. Kazuma, å andra sidan, sitter lugnt kvar vid bordet och bevittnar hela scenen. Till slut får Katherine nog och framkallar en annan av sina andliga monster, Metatron - en bevingad best med ett enormt svärd i ena handen. Han attackerar Ayano som i sin tur skyddar sig med Enraiha. Men det visar sig snart att Metatron inte är så lätt att besegra; trots att Ayano hugger av honom ena armen återskapas han nästan direkt och attackerar henne på nytt.

Uppklädda för en gångs skull Katherine McDonald
Uppklädda för en gångs skull Katherine McDonald

Striden som följer blir tuff; trots att hon slåss med allt hon har ser Ayano inte ut att ha en chans mot Metatron. Ayanos vackra aftonklänning hänger snart i trasor, och Kazuma står fortfarande bara och tittar på. Han hintar dock till Ayano vad det är hon gör för fel; eftersom Metatron består av ett flertal andliga monster klumpade tillsammans, kan hon inte besegra honom med Enraiha. Genom att koncentrera sin eld och attackera Metatrons egen flamma lyckas hon "rena" monstret, vilket får Metatron att smälta. Men det visar sig snart vara ett misstag då resterna av monstret plötsligt exploderar. Kazuma räddar sig själv och Ayano undan explosionen genom att flyga iväg med Ayano i famnen. Katherine räddade sig också undan tack vare Metatron, som nu är hel igen. Men innan hon försvinner hotar hon Ayano med att hon inte sett henne för sista gången. Det hela är dock inte över än; Kazuma upplyser Ayano om att taket på byggnaden är på väg att kollapsa, och om inte byggnaden stabiliseras kommer snart resten av huset också att raseras. Ayano tvingas därför återvända till byggnaden för att med Enraiha elda upp hela ovanvåningen, vilket i sin tur leder till att byggnaden avlastas och stabiliseras, och förhindrar att människor kommer till skada.

Efter den tuffa fighten med Katherine och stabiliseringen av byggnaden är Ayano helt färdig, och beklagar sig över att kvällen blev som den blev. Dessutom börjar hennes mage kurra våldsamt, eftersom hon aldrig fick ätit upp maten. Rodnande vänder hon sig bort från Kazuma, som ler och pekar på ett nudelstånd inte långt därifrån. De slår sig ner och Ayano beklagar sig ännu en gång över att hon inte fick sin dyra, fina middag - men det visar sig att hon uppskattar nudlarna minst lika mycket ("Oishii!"). Kazuma langar fram en flaska vin som han fick med sig från restaurangen, och ber ståndets ägare om glas. Kazuma är dock lite väl ivrig när han häller upp vinet, och det skvätter upp på Ayanos kind. Ayano öppnar munnen för att protestera, när Kazuma plötsligt lutar sig över och slickar(!) av vinet från hennes kind. Detta får Ayano att flyga upp ur stolen samtidigt som hon chockad frågar Kazuma vad han håller på med. Kazuma svarar lite nonchalant att han inte ville slösa bort vinet som han spillde. Ayano blir ursinnig och anklagar Kazuma för sexuella trakasserier... men Kazuma bara ler och fortsätter att dricka sitt vin...

Kazuma räddar Ayano ännu en gång Naughty Kazuma :)
Kazuma räddar Ayano ännu en gång Naughty Kazuma :)

Detta kan vara det bästa avsnittet hittills. Massor med Kazuma x Ayano-scener... samt att det är kul att se Ayano fightas utan Kazumas hjälp (okej, så hon fick lite hjälp på slutet men ändå). Dessutom var det skönt att äntligen få se Kazuma och Ayano i lite andra kläder än vi är vana vid. Katherine är en frisk fläkt, trots att hon är ganska irriterande... och det verkar som om hon ska vara med i nästa avsnitt också. MEN... det absolut bästa med hela avsnittet var ju förstås den ökända "slicken" i slutet... stackars Ayano, det kan inte var lätt att vara förälskad i en man som sänder så många blandade signaler! Ena ögonblicket står han bara och tittar på utan att hjälpa henne medan hon slåss för sitt liv, och i nästa ögonblick lapar han vin från hennes kind... vad ska en flicka tro? Porrigt var det i alla fall... låt oss hoppas på fler sådana scener :)


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!