2007-08-08
Kaze no Stigma - avsnitt 15

Konstiga saker händer i Tokyo; någon jagar demoner mitt på ljusan dag framför ögonen på stadens invånare. Enligt Kirika verkar det som om personen i fråga är en enjutsushi. Hon möter upp med Kazuma för att övertala honom att ta hand om "situationen" åt henne. Kazuma hinner knappt svara förrän han får syn på Katherine; Kirikas beskrivning passar exakt in på henne! Det visar sig att Katherine jagar demoner för övnings skull, så att hon kan besegra Ayano nästa gång de möts. Detta får Kirika att skratta; hon kan inte föreställa sig hur Katherine ska kunna besegra någon så kraftfull som Ayano. Kazuma håller med henne, och det hela slutar med att Katherine bestämmer sig för att ge Kazuma en läxa. Men självklart har hon gjort misstaget att underskatta Kazuma, som enkelt besegrar hennes Metatron (utan att röra en fena!). När Katherine kräver att få veta vem Kazuma egentligen är, visar han bara sin kaxiga sida och förolämpar henne ännu en gång. Han pekar ut felet med Katherines taktik och förklarar att hon aldrig kan besegra Ayano genom att slåss på det viset. När Katherine undrar varför han talar om detta för henne, förklarar Kazuma att han arbetar för den som bjuder högst... vilket självklart får Katherine att hyra honom som sin nya coach :)

Några dagar senare äter Ayano lunch med Nanase och Yukari, som berättar att hon sett Kazuma tillsammans med en snygg tjej. Enligt Yukari passade tjejen perfekt ihop med Kazuma! Ayano blir svartsjuk men försöker självklart inte låtsas om det, trots att hennes vänner retas med henne. Plötsligt dyker Kazuma upp (good timing!), men innan Ayano hinner skälla ut honom överräcker han ett brev till henne. Det visar sig vara en utmaning från Katherine; hon önskar möta upp med Ayano om en vecka för att fightas på nytt. Kazuma förklarar, att om Katherine förlorar kommer hon att ge upp och åka tillbaka till USA. Ayano blir chockad och frågar Kazuma vad han gör med Katherine, och Kazuma förklarar att han coachar henne. Detta gör naturligtvis Ayano ännu mer förbannad, med tanke på att Kazuma egentligen är hennes livvakt. Men innan hon hinner fråga honom något mer har Kazuma försvunnit ut genom dörren.

Det visar sig snart att Katherine har gjort en hel del framsteg sedan Kazuma började coacha henne. Katherine vägrar erkänna att det är Kazumas träning som har hjälpt henne, men tar ändå tacksamt emot hans råd - trots att det inte är "hennes sätt att gå till väga". Kazuma lämnar henne för att träna, men Katherine, fortfarande osäker på sig själv, springer efter honom. Plötsligt snubblar hon på en sten, men Kazuma fångar henne. Närheten till Kazuma får Katherines hjärta att börja slå häftigt, och hon vänder sig hastigt om. Kazuma ger sig av mot solnedgången, medan Katherine försöker intala sig själv att han endast är hennes coach. Samtidigt tar Ayano ut sin frustration på en kudde med en bild föreställande en superdeformed Kazuma (kawaii!) på. Efter att ha avreagerat sig på den stackars kudden faller Ayano baklänges i sin säng och stirrar tomt ut i luften. Hon är uppenbarligen mer deppig över det här med Kazuma och Katherine än vad hon erkänner.

Ayano är inte glad på Kazuma... Katherine 'faller' för Kazuma
Ayano är inte glad på Kazuma... Katherine "faller" för Kazuma

Ayano laddar inför fighten med Katherine genom att sätta i sig diverse tårtor, kakor och bakelser. Nanase och Yukari försöker övertala henne att sluta, med tanke på att fighten är nästa dag, men Ayano lyssnar inte. Plötsligt kommer Katherine in genom dörren, med Kazuma i släptåg. De har kommit för att fira att deras träning är avslutad. När Katherine får syn på Ayano klamrar hon sig kärleksfullt fast vid Kazumas arm, vilket får Ayano att se rött. Hon drar fram Enraiha, vilket får Katherine att frambringa Metatron, men Kazuma stoppar dem i sista sekunden. Ayano säger några väl valda ord till Katherine, som plockar fram sitt trumfkort; om Katherine vinner tar hon med sig Kazuma till USA! Ayano tror inte sina öron, men Kazuma hävdar att eftersom han arbetar för den som erbjuder honom mest pengar är detta fullt möjligt. Ayano får nog och rusar ut genom dörren, tätt följd av Nanase och Yukari. De går vägen hem under tystnad, Ayano först och hennes båda vänner bakom henne. Plötsligt stannar Ayano, vänder sig om och förklarar att hon inte tänker släppa Kazuma. Nanase och Yukari blir överlyckliga eftersom de tror att Ayano äntligen tänkte erkänna sina känslor för Kazuma. Men Ayanos anledning till att inte släppa Kazuma är, att hon tänker tvinga honom att stanna i Japan för alltid och bjuda henne på en massa dyra middagar :)

Nästa dag möter Ayano och Katherine upp med varandra för att fightas. Nanase och Yukari är där, liksom Kazuma. Ayano framkallar Enraiha medan Katherine frambringar sin Metatron, men det dröjer inte länge förrän Ayano har besegrat honom. Det är precis detta som är Katherines plan; plötsligt attackeras Ayano bakifrån av flera stycken eldklot, som Katherine frambringat när Ayano inte såg det. Katherine avslöjar att det är Kazuma som har sagt till henne att använda sig av dem för att besegra Ayano. Eldkloten visar sig vara mer än vad Ayano klarar av, trots att hon gör sitt bästa för att undvika dem. Nanase och Yukari skriker åt henne att slå tillbaka, men Kazuma förklarar att det är omöjligt för Ayano med den fightingstilen som hon har just nu. Eftersom hon bara attackerar framåt kan hon inte hantera flera attacker samtidigt; det är hennes svaghet. Nanase och Yukari blir chockade när de inser att Kazuma har berättat detta för Katherine. Men Kazumas förhoppning är att Ayano till slut ska inse sin svaghet och försöka besegra Katherine på annat sätt.

Ayano verkar inte ha en chans mot eldkloten, och slås till marken gång på gång. Till slut verkar fighten vara över, och en självsäker Katherine skryter med att hon ska ta med sig Kazuma till USA där hon tänker introducera honom till hela sin familj. Detta triggar något i Ayano som plötsligt ställer sig upp och deklarerar att hon inte tänker låta det hända; Kazumas partner är ingen annan än... (hon själv, fast det säger hon inte). Äntligen inser Ayano sin svaghet, och attackerar eldkloten ett och ett, och sedan ger hon sig på Katherine - som självklart inte har en chans emot Ayano. Fighten är över, och Ayano står som segrare. Men till hennes förvåning sträcker Katherine fram sin hand och tackar för en god match. Kazuma ser nöjd ut, och Nanase och Yukari inser att han iscensatt hela fighten bara för att träna Ayano till att bli bättre. Men hans glädje bli kortlivad, då Ayano anser sig vara berättigad till ett antal dyra middagar nu när hon vunnit. Katherine avbryter Ayano med att säga åt henne att inte bete sig så ohyfsat mot "hennes" (Katherines) Kazuma. Ayano anklagar Katherine för att ljuga när hon sade att hon skulle ge upp Kazuma, men Katherine kontrar med att hon endast sade att hon skulle ge upp att ta med honom till USA. Och så är fighten igång igen...

Kazuma no BAKA!!! En hämndlysten Ayano
Kazuma no BAKA!!! En hämndlysten Ayano

Detta avsnittet kändes mest som ett "filler"-avsnitt, d v s det förde inget till handlingen direkt. Men trots det är det kul att se Ayano ta sig an Katherine - och vinna. Dessutom känns det som om att Ayano för varje avsnitt tvingas erkänna sina känslor för Kazuma mer och mer. Att Katherine visar sig vara intresserad av Kazuma gör ju inte saken sämre. Bästa scenen i avsnittet? När Ayano tar ut sin ilska över Kazuma på kudden med hans bild :)


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!