2007-10-25
Kaze no Stigma - avsnitt 17

Tjejerna på Ayanos skola har fått ett stort problem på halsen. Problemet i fråga heter Utsumi Kousuke och är en av skolans elever. Utsumis stora passion är fotografering och han föredrar bilder av det lite perversare slaget. När Utsumi en dag gömmer sig i buskarna för att ta "panty shots" på tennisklubben får Nanase nog och ger sig på honom. I Utsumis väska finner hon foton tagna inifrån tjejernas omklädningsrum och det visar sig att Utsumi har gömt kameror där. Detta får tjejerna att se rött och tillsammans attackerar de Utsumi för att lära honom en läxa.

Ayano och Kazuma ute på ett nytt uppdrag tillsammans, när det plötsligt dyker upp en kille som förvandlas framför deras ögon. Hans taniga kropp börjar plötsligt svälla av muskler, men Ayano och Kazuma är (som vanligt) måttligt imponerade. Detta gör killen rasande och han attackerar de båda, men Kazuma oskadliggör honom fort. Detta stoppar dock inte killen som attackerar dem på nytt. Kazuma inser att han måste använda sig av hårdare tag, och ber Ayano hålla hans kaffe under tiden. Ayano stirrar dumt på burken med kaffe och börjar rodna häftigt; om hon skulle dricka från Kazumas läsk skulle det ju vara ungefär som en indirekt kyss... :)

Kazuma återvänder snart efter att ha kickat killen, och upptäcker till sin förvåning - och ilska - att Ayano druckit hans kaffe. Under tiden förvandlas killen tillbaka till sig själv (utan muskler), och detta får Ayano och Kazuma att börja undra över vad han egentligen är för något. Kazuma beslutar sig för att ringa Kirika, vilket gör Ayano sur - något som Kazuma snabbt upptäcker och retar henne för. Ayano blir arg och lämnar Kazuma för att gå hem själv. På vägen upptäcker hon Utsumi och känner igen honom från Nanases klass. Utsumi klamrar sin förstörda kamera hårt och svär att han ska hämnas på tjejerna som attackerade honom.

Nästa dag förklarar Nanase för Ayano och Yukari vad som hände med Kousuke och tjejerna från tennisklubben. Det visar sig att Utsumi blivit avstängd från skolan i tre dagar på grund av kamerorna i omklädningsrummet, men tjejerna önskar att det var längre än så. De misstänker att han inte kommer att ändra sig i första taget. Detta får Yukari att berätta om en av tjejerna från tennisklubben, Sugino. Tydligen har hon hamnat i koma efter att plötsligt drabbats av hög feber. Ingen vet vad som orsakat febern, och Yukari gissar på att det är Utsumi som uttalat en förbannelse över henne.

Utsumi får vad han förtjänar... Ayano tänker snuskiga tankar
Utsumi får vad han förtjänar... Ayano tänker snuskiga tankar

Lite senare den kvällen blir en annan av tjejerna från tennisklubben påkörd, och en blir attackerad i hemmet. Nästa dag vet alla på skolan om det, och folk börjar undra när Nanase ska bli attackerad; det var ju trots allt hon som gav sig på Utsumi från början. Detta får Ayano och Yukari att oroa sig över Nanase, speciellt med tanke på att Utsumi snart är tillbaka på skolan igen. och mycket riktigt; Utsumi konfronterar Nanase och det visar sig snart att han mycket riktigt har "övernaturliga" krafter. Men Nanase låter sig inte skrämmas och innan Utsumi vet ordet av har hon oskadliggjort honom. Ayano och Yukari dyker upp och med sig har de Kirika, som anhåller Utsumi.

Efteråt samlas Kirika, Ayano och Yukari på polisstationen, och det visar sig (till Ayanos stora förvåning!) att Yukari gjort mycket av polisarbetet som låg bakom arresterandet av Utusmi. Kirika berättar dessutom att det nyligen dykt upp massor med personer - främst tonåringar - i Tokyo som besitter övernaturliga krafter. Ayano inser att killen hon och Kazuma träffade innan var en av dessa. Yukari inser att hon sett en sida på Internet som har beskriver det i närmare detalj, och förklarar att man tydligen kan "levla" upp genom att besegra andra med övernaturliga krafter... som om det hela vore ett spel. Kirika ber Ayano och Yukari att hjälpa henne med utredningen. Hon avslöjar även att Kazuma redan är en del av teamet och att han just nu är ute tillsammans med en "nybörjare" inom polisen för att få reda på mer om det som händer i staden. Ayano blir misstänksam och frågar om den där nybörjaren är söt... vilket får Kirika att skratta medan hon förklarar för Ayano att det är en man :)

Under tiden har Kazuma och nybörjarpolisen konfronterats av en kille som besitter krafterna som Kirika berättade om. Nybörjaren gör inte speciellt bra ifrån sig och Kazuma får rycka in för att hjälpa honom. Men när allt är över och Kazuma ger sig av från platsen, ser han en glimt av en person - en tjej - han tycker sig känna igen. När sedan flickan vänder på huvudet inser han vem det är och mumlar hennes namn:"Tsuo Rin". De båda stirrar igenkännande på varandra...

Kirika avslöjar allt för Ayano och Yukari 'Tsuo Rin...'
Kirika avslöjar allt för Ayano och Yukari "Tsuo Rin..."

Vi har nu kommit till det sista kapitlet i Kaze no Stigma-storyn. Det verkar nästan som om ännu ett "filler"-avsnitt, men så är inte fallet. Vi kommer att få reda på mer om Kazumas förflutna, och vad flickan som han träffar i slutet av avsnittet spelar en stor roll. Mer än så säger jag inte :)


Nyfiken? Klicka här för att läsa mer om Kaze no Stigma.
Get Firefox!